Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.4.2021, Milan Šurkala, aktualita
Do Hong Kongu mířila zásilka 300 těžebních karet Nvidia CMP 30HX. Měly sloužit v těžební farmě, místo toho byly zabaveny místními autoritami. Těm se totiž energeticky náročná těžba kryptoměn moc nelíbí.
snajprik (1640) | 6.4.20216:25
Keby sa znašiel dobrak ktory by začal vo velkom predavať bitcoiny a praskol tu bublinu hned by bol pokoj.
Vbitcoinoch je vraj 1000 miliard € ale v skutočnosti nejakych 20­-30 miliard € uplne by stačilo keby niekto s tej bubliny vytiahol 10 miliard a prask, hned by zistili že niesu kryte real prachmi.
Odpovědět10  6
wrah666 (6205) | 6.4.20217:29
A? Hodíš na trh BTC za 20 miliard.. Během pár minut ho skoupí spekulanti s JISTOTOU, že za pár dní vydělají x desítek procent z 20 miliard USD. Jediné co praskne budeš ty, vzteky.

BTC jaksi není příčina, ale následek. Následek šílené menovo dluhové politiky, společné všem státům.. ­"zastavit­" by šel skoro ookamžitě, ale tak razantní změnou politiky vcšech států, že to ­"ASI­" nehrozí.. Nejlépe návratem zlatého standartu, přestat jet na dluhy a inflaci a okrádání občanů nejrůznějšími reformami a machinacemi.. ­(ono se těžko vypkládá něco o ­"jistotě stabilní měny­" když přijde lumop jako Singer, usoudí, že je měna moc pevná a rázem máš dolar za 20 kaček místo 16.. Lidé sice vnímají propagandu, ale FAKTA jsou jinde.)
Odpovědět10  0
Andir (749) | 6.4.20219:19
však ono to časem padne, používat klasicky jako platidlo se to nedá platit kryptoměnou by mohl jen blázen stejně tak prodávat koukáš něco za kryptoměnu a zítra má o 20% větší hodnotu ale věc co si koupil ne, státy to začínají zakazovat hlavně ty kde se to dobře těží a těží se to stále hůře
Odpovědět1  1
15degren (145) | 6.4.202110:46
Nepadne, má pravdu ten hoch že za to můžou vlády.
Podívej se na inflaci u nás za poslední rok ­(nesmíš brát v potaz 3% co udává systém­)
Však pokud jsi v roce 2019 vydělával 30 tisíc čistého, musel by jsi dnes mít kolem 50 tisíc čistého aby sis za to koupil stejné množství služeb a produktů.
Je to důsledek extrémního tunelování veřejných rozpočtů a pumpování nekrytých peněz do ekonomiky.
Prostě nás tím systém okrádá, chytří bohatý lidé ty prachy cpou do nemovitostí ­(proto nejsou movitosti nafouklá bublina a nikdy nesplasknou­) dát dnes za 3kk byt 6M je poměrně dost nízká cena pokud se podíváme na objem peněz v ekonomice, jenomže to okrádání peněz si dokážou ohlídat jen bohatý lidé co to právě napumpují do nemovitostích aby své finance uchránily od extrémní inflace. Proto se tak extrémně rychle rozevírají nůžky mezi sockou a pracháčem. Stát za posledních 10 let situaci jen dál a dál zhoršuje, ještě z nich nevypadlo nikdy nic kloudného co by problém řešilo.

Kryptoměny jsou ale dostupné pro všechny a hodnotu si vůči systémové měně určují dle trhu a nedá se ovlivnit tisknutím peněz atd.
Podle mě klasickým měnám odzvonilo a covid to jen uspíší.
Sociální systém a sociální lidé se bohužel dostanou do úpadku, protože systém je bude živit z peněz za který si v budoucnu koupí tak maximálně jídlo. Bude to jak za starého Říma, státní platidlo bude pouze na placení potravinových přídělů.
Odpovědět1  0
leppard (166) | 6.4.202112:20
"Však pokud jsi v roce 2019 vydělával 30 tisíc čistého, musel by jsi dnes mít kolem 50 tisíc čistého aby sis za to koupil stejné množství služeb a produktů.­" Takze ty tvrdis, ze je tady vic nez 66% inflace za necele 2 roky? A muzes to necim dolozit? Pripada mi to jako uplny nesmysl...
Odpovědět1  0
honza1616 (3702) | 6.4.20211:40
...kapka v moři
a stejně jsou to CMP, takže nás to nemusí vzrušovat že by se 300 karet dostalo na trh a mezi hráče
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.